Johan Nijenhuis krijgt 16e Gouden Film voor MAROKKAANSE BRUILOFT

Gouden Film Marokkaanse Bruiloft

Regisseur Johan Nijenhuis heeft de zestiende Gouden Film uit zijn carrière behaald. De Twentse filmmaker kreeg de onderscheiding voor de romantische komedie Marokkaanse Bruiloft, die binnen drie weken meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken.

Nijenhuis deelt de onderscheiding dit maal met initiatiefneemster en schrijfster Mina El Hannaoui. De regisseur staat met zijn zestien Gouden Films op eenzame hoogte. Eerder kreeg Nijenhuis al Gouden Films voor grote hits als Costa! (2001), de Zoop-trilogie (2005-2007), Verliefd op Ibiza (2013) en Cuba (2019), Toscaanse Bruiloft (2014) en De Beentjes van Sint-Hildegard (2020).

Marokkaanse Bruiloft gaat over een single, jonge vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocaat te worden, maar haar familie vindt het belangrijker dat ze eindelijk eens gaat trouwen. De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Soumaya Ahouaoui, Nora El Koussour, Pip Pellens en Nabil Aoulad Ayad.

De film trok ook bekijks op de markt van het festival van Cannes, waar de acteurs en Nijenhuis half mei acte de présence gaven.