Gouden Film voor DE PIRATEN VAN HIERNAAST 2

De Piraten van Hiernaast en de Ninja's van de overkant

De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant is bekroond met de Gouden Film Award. Honderdduizend bioscoopbezoekers hebben de film van regisseur Pim van Hoeve gezien waarin de piraten te maken krijgen met hun gezworen vijanden, de ninja’s. Tygo Gernandt verraste mede-acteur Egbert-Jan Weeber met de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

De Piraten van Hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk totdat er ninja’s komen wonen. Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vrienden. Tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp gaan de piraten de strijd aan met de ninja’s. Wie maakt de grootste kans om de wedstrijd te winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant is geregisseerd door Pim van Hoeve (De Piraten van Hiernaast, Dummie de Mummie 1, 2, 3). Het scenario is van Sander de Regt (De Piraten van Hiernaast, Foeksia de Miniheks). De cast bestaat uit Samuel Beau Reurekas, Kyana Pacis, Matti Stooker, Celeste Holsheimer, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Jung Sun den Hollander, Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana en Sytske van der Ster.

De film is geproduceerd door Nijenhuis & Co in co-productie met de EO. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds.

De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant is te zien in 130 bioscopen.