Over Ons

Filmproductiebedrijf Johan Nijenhuis & Co en televisieproducent JOCO Media maken films en tv-series met wortels in de Nederlandse cultuur, primair voor een Nederlands publiek waarbij een hoge entertainmentwaarde voorop staat. Tussen het film- en tv bedrijf is een levendige uitwisseling van ideeën en projecten. Een creatieve broedplaats waar iedere film- en tvmaker uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Daarbij maken we niet alleen fictie voor volwassenen, maar ook kinderfilms en -series. In ons pand is ook productiebedrijf Bing Film & TV gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten – Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd – werken al vele jaren samen. Een samenwerking die terugvoert tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

Visie

Wij richten ons op Nederlandse onderwerpen die invoelbaar zijn voor een breed publiek. We werken ideeën graag in een hoog tempo uit zodat de energie actueel en avontuurlijk blijft. En dat is te zien: onze films en series spatten van het scherm af. Ze zijn razend populair in Nederland. Daar zijn we trots op. Het zijn films en series met spannende verhalen die je meevoeren, die er mooi uitzien en die een podium bieden aan de nieuwste talenten. De toevoeging ‘& Co’ aan onze bedrijfsnamen is kenmerkend: we werken intensief samen met onze makers. Producenten Johan Nijenhuis en Ingmar Menning dragen ook inhoudelijk bij aan het ontwikkelen van concepten en ideeën. Een sfeer van wederzijds vertrouwen met de makers is daarbij essentieel.

Wil je zelf een idee aan ons voorleggen? Dat kan, mits je ervaring hebt binnen de film- en/of tv sector en dat het idee past binnen onze visie. Ideeën voor Nijenhuis & Co kunnen worden gestuurd naar: info@nijenhuisenco.nl
Ideeën voor Joco Media kunnen worden gestuurd naar: info@jocomedia.nl
Aan de opgestuurde ideeën kunnen geen rechten of aanspraken worden ontleend.

Johan Nijenhuis

Producent / Regisseur

Johan Nijenhuis vertrok in 1984 als uitwisselingsstudent naar Los Angeles. Op de Birmingham High School studeerde hij journalistiek en filmtechniek. Na de Amsterdamse Filmacademie was hij showrunner van de televisieserie Westenwind en ZOOP. In de bioscoop maakte hij in 2001 zijn regiedebuut met Costa!. Hij ontving zestien gouden films voor successen in de bioscoop. Foeksia de Miniheks won ‘beste jeugdfilm’ op het filmfestival van Locarno en De Beentjes van Sint Hildegard won in 2020 de prijs van de Nederlandse filmkritiek. Zijn films Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft behoren tot de allergrootste Nederlandse filmhits van de afgelopen jaren.

Ingmar Menning

Producent

Ingmar Menning studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een mastergraad in Economie. Na zijn studie wist hij met nieuwe productiemethoden de processen in de filmindustrie in de praktijk te verbeteren. Zo werden langlopende tv-successen op locatie mogelijk en werden voor het eerst dagelijkse jeugdseries op de Nederlandse televisie gebracht. Series als Zoop en Spangas ontstonden onder zijn leiding.

Geschoold door theorie en praktijk leidt Ingmar een team van makers naar het beoogd resultaat. Als producent specialiseerde hij zich in het bereiken van maximale production value voor het gestelde budget. Onder zijn leiding werd o.a. de rampenserie Als de Dijken Breken een groot succes en kon De Luizenmoeder de best bekeken Tv-serie in recente televisiehistorie worden.

Ingmar is sinds september 2022 bestuurslid van de branchevereniging NCP.

Aliefka Bijlsma

Creatief Producent

Naast de romans, films en series die Aliefka schreef, heeft ze inmiddels jarenlange ervaring in het opzetten en begeleiden van projecten. Ze richt zich graag op talentontwikkeling en projecten die zowel inclusie omarmen als mainstream zijn. Door haar internationale achtergrond heeft ze ook aandacht voor projecten die internationale aantrekkingskracht kunnen hebben. Aliefka is daarnaast bestuurslid van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Daan Mollema

Executive Producer

Daan heeft jarenlang bij verschillende distributeurs gewerkt. Hij weet als geen ander een speelfilm of tv-serie stevig in de markt te zetten en de juiste doelgroep te bereiken. Als product manager bij distributeur A-Film Benelux was Daan al verantwoordelijk voor de uitbreng van onze films Verliefd Op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Sinds april 2015 is hij officieel onderdeel van ons team, en groeide hij door van Marketing & Development Manager naar Executive Producer.

Jo-Anneke Wikkerink

Postproduction Supervisor

Jo-Anneke werkt sinds het najaar van 2011 bij Nijenhuis & Co en JOCO Media. Van assistent is ze doorgegroeid naar haar huidige functie, waarin ze de postproductie, buitenlandse festivals en sales van de speelfilms en televisieseries coördineert.

Edith Huismans

Financiële Administratie

Edith / E-DID-IT administraties doet sinds 2011 als freelancer de financiële administratie voor Nijenhuis & Co en JOCO Media.
E-DID-IT is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en projectbeheer van diverse films en tv-series binnen deze BV’s.

Christy Faber

Administratief Medewerker

Na vele jaren in loondienst en als zelfstandig ondernemer administratief werk te hebben verricht, versterkt Christy onze financiële afdeling als administratief medewerker sinds november 2018. Ze houdt zich onder andere bezig met het verwerken van inkomende facturen en diverse andere administratieve werkzaamheden.

robert labruyère

Line producer

Robert is afgestudeerd aan de Filmacademie en maakte kennis met Nijenhuis & Co bij Toscaanse Bruiloft. Hij voert op freelancebasis werkzaamheden uit voor Nijenhuis & Co en JOCO Media als line producer. Bovendien is hij twee meter lang. 

shanon van den ancker

Pre- en postproductie coördinator

Shanon rondde in 2022 de Master Documentaire & Fictie af aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is als freelancer werkzaam voor Nijenhuis & Co en coördineert zowel de pre- als postproductie voor diverse films. Daarnaast is Shanon verantwoordelijk voor het wormenhotel op kantoor.

Sjaakie

Kantoorhond

Sjaakie is op vrijwillige basis aanwezig en houdt zich bezig met in de zon liggen, in de weg liggen en blaffen op het dakterras.

Stagiair

Functie nader te bepalen

In aanloop naar producties zijn wij op zoek naar stagiairs! Stuur een mailtje met je motivatiebrief en CV naar  info@nijenhuisenco.nl en we nemen snel contact met je op.