Soumaya Ahouaoui in Rabat bekroond voor MAROKKAANSE BRUILOFT

Marokkaanse Bruiloft

De Nederlandse bioscoophit Marokkaanse Bruiloft van regisseur Johan Nijenhuis is in de prijzen gevallen op het komediefilmfestival van Rabat. De film kreeg twee onderscheidingen. Hoofdrolspeelster Soumaya Ahouaoui werd bekroond als beste actrice en de film kreeg een speciale juryprijs. 

Het festival was van 26 juni tot en met 1 juli in de Marokkaanse hoofdstad. Het was de derde editie. Rabat Comedy is naar eigen zeggen het eerste filmfestival in een moslimland dat zich richt op komedies.

Marokkaanse Bruiloft gaat over een single, jonge vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocaat te worden. Maar haar familie vindt het belangrijker dat ze eindelijk eens gaat trouwen.

De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Soumaya Ahouaoui, Walid BenmbarekNora El Koussour, Pip Pellens en Nabil Aouled Ayad. De film draait momenteel in meer dan honderd Nederlandse bioscopen.

Het is niet de eerste prijs voor Marokkaanse Bruiloft. Regisseur Nijenhuis ontving afgelopen week een Gouden Film, omdat de film meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken in de Nederlandse bioscopen.