LUIZENMOEDER – DE FILM binnen een week goud

Luizenmoeder - De Film

LUIZENMOEDER – DE FILM heeft binnen een week de gouden filmstatus bereikt. De film is vanaf vorige week woensdag te zien en verwelkomde gisterenavond al haar 100.000ste bezoeker. De film schaart zich hiermee in een uniek rijtje van Nederlandse films die al zo snel de Gouden Film Award mochten ontvangen. Extra bijzonder gezien het feit dat de bioscopen vanwege de coronamaatregelen nog altijd een beperkte capaciteit hebben. De makers zullen de Gouden Film Award uitgereikt krijgen; een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Luizenmoeder – De Film beleefde afgelopen weekend al de grootste opening voor een Nederlandse film in coronatijd, zowel qua bezoekersaantal als qua recette was er de afgelopen 1,5 jaar geen enkele Nederlandse film met een beter openingsweekend. Luizenmoeder – De Film is te zien in 129 bioscopen door heel het land.

Over Luizenmoeder – De Film
Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

De twee seizoenen van de tv-serie De Luizenmoeder braken in 2018 en 2019 record na record. Naar de best bekeken aflevering keken destijds 5,1 miljoen Nederlanders. De serie werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf en een Zilveren Krulstaart (beste script) en werd genomineerd voor de Gouden Televizierring. Ilse Warringa won voor haar rol als Juf Ank zowel een Zilveren Televisiester als een Gouden Kalf.

Over de makers
LUIZENMOEDER – DE FILM wordt geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. De producent is Ingmar Menning. Creatief producent en -samen met Ilse Warringa- bedenker van De Luizenmoeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met LUIZENMOEDER – DE FILM haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film. De film is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscoop.