DE PIRATEN VAN HIERNAAST gaan in tweede film de strijd aan met ninja’s

De piraten van hiernaast 2 - ninja's van de overkant

Ahoy landrotten! Eén van de meest succesvolle jeugdfilms van 2020 krijgt een vervolg. In DE PIRATEN VAN HIERNAAST: DE NINJA’S VAN DE OVERKANT wordt de rust in Zandwijk opnieuw verstoord, dit maal omdat er ninja’s in de straat komen wonen. Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt maken ook in deze film hun opwachting als piraten, Jung Sun den Hollander (o.a. bekend van de internationale hitserie Killing Eve) speelt de rol van ninjamoeder Mia. Dutch FilmWorks brengt de film in de zomer van 2022 in de bioscopen.

DE PIRATEN VAN HIERNAAST van regisseur Pim van Hoeve ontving in 2020 een Gouden Film en trok ruim 200.000 bezoekers. Voor de verfilming van het tweede deel van de succesvolle boeken van Reggie Naus wordt net als voor deel 1 een enorm piratenschip opgebouwd in een woonwijk in Amsterdam Noord. Daarnaast verrijst op de set nu een ninjahuis. Jeugdacteurs Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker en Celeste Holsheimer vormen in de tweede verfilming opnieuw de hoofdcast, samen met nieuwkomer Kyana Pacis als ninjameisje Yuka. Ook bekende gezichten Sarah Janneh, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Peter van Heeringen, Bert Hana en Sytske van der Ster zijn weer van de partij.

Het verhaal De Piraten van Hiernaast voelen zich helemaal thuis in Zandwijk, maar de sfeer bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden! Terwijl Piratenkapitein Hector Donderbus uit alle macht probeert om van zijn nieuwe buren af te komen, worden zijn zoon Billy en ninjadochter Yuka juist vrienden. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Over de makers DE PIRATEN VAN HIERNAAST films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Reggie Naus (uitgeverij Ploegsma). Net als bij deel 1 tekent Pim van Hoeve (De Piraten van Hiernaast, Dummie de Mummie 1, 2, 3) voor de regie en is het scenario van de hand van Sander de Regt (De Piraten van Hiernaast, Foeksia de Miniheks). Ingmar Menning (Luizenmoeder – De Film) is de producent van de film vanuit Nijenhuis & Co in co-productie met de Evangelische Omroep. De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds.