Rokjesdag

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht! Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’.
Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt. Pas als Marijke een publieke tirade houdt over haar vruchtbaarheid en Edwin vermist raakt, vallen de maskers af.
Aan het eind van de avond zijn de meeste personages nog steeds single. Maar omdat rokjesdag het begin van de lente inluidt heeft de eerste zwoele nacht van het jaar nog veel verrassingen in petto: Mika zet met een viltstift kruisjes op haar erogene zones om de weg te wijzen; Edwin eindigt naakt in de remise van lijn 24 en organisator Bor moet kiezen tussen zijn echtgenote of minnares voordat hij het licht uitdoet. Op Rokjesdag begint het voorjaar vol nieuwe kansen in de liefde.

Credits

Producenten: Johan Nijenhuis en Ingmar Menning
Regie: Johan Nijenhuis
Scenario: Eveline Hagenbeek
Distributie: Entertainment One Benelux
Bioscooprelease: 10 maart 2016
Prijzen: Gouden Film / Platina Film