Johan Nijenhuis haalt New York naar Nederland voor Zwanger & Co

Zwanger & co

Door de huidige coronamaatregelen is het voor de cast en crew van ZWANGER & CO niet mogelijk om naar New York af te reizen. Producent Nijenhuis & Co heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden en brengt New Amsterdam naar Old Amsterdam. Speciaal voor de nieuwe bioscoopfilm ZWANGER & CO wordt New York deels nagebouwd in Amsterdam! In de film vertrekt Chantal (Carolina Dijkhuizen) naar New York voor werk. Piet (Thom Hoffman) reist haar achterna met hun dochtertje Flourish.

Bij de voorbereiding van de nieuwe bioscoopfilm van regisseur Johan Nijenhuis werd gepland om opnamen in New York te maken. Nu reizen ingewikkeld is geworden, heeft de producent er voor gekozen het Amerikaanse gedeelte van het verhaal alsnog te draaien, maar dan in Nederland! Een deel Amerika wordt nagebouwd, een ander deel wordt digitaal vervangen.

Het is niet de eerste keer dat Nijenhuis gebruikt maakt van de nieuwste technieken. Bij ONZE JONGENS IN MIAMI werd al een klein deel opgenomen in Nederland, om later van een Miami achtergrond te worden voorzien. Voor de Piraten van Hiernaast is met deze technieken zelfs een haai tot stand gekomen.

Het verhaal
Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die er onbezonnen aan beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die er alles aan wil doen om nog een keer te kunnen genieten van een baby. In Zwanger & Co komen alle vormen én uitdagingen van het ouderschap aan bod. Ga er maar aan staan om als 60-plusser in je eentje te zorgen voor je tweede leg, of tegen alle adviezen van je moeder en zus eindelijk toch te kiezen zwanger te worden van een spermadonor, om daarna de liefde van je leven tegen te komen…

De film is naar een idee van executive producer Daan Mollema (VERLIEFD OP CUBA), er is aan geschreven door Aliefka Bijlsma (MAROKKAANSE BRUILOFT) en Jacqueline Epskamp (WEG VAN JOU), wordt geproduceerd door Ingmar Menning (DE LUIZENMOEDER) en geregisseerd door Johan Nijenhuis (DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD). De productie komt mede tot stand met bijdragen van het Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks brengt de film in 2021 uit in de Nederlandse bioscopen.