Foeksia de Miniheks

Een groot avontuur begint soms met een klein eitje. Dat ontdekt de tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt, waar geen vogel uit komt, maar een klein meisje. Een bijzonder meisje. Een miniheksje, dat hij Foeksia noemt.
Vliegend op haar handvegertje (ze is namelijk te klein voor een echte heksenbezem), maakt Foeksia het Heksenbos onveilig en bezorgt haar nieuwbakken vader Kwark zo nu en dan een hoop kopzorgen. Foeksia is namelijk nieuwsgierig naar de mensenwereld. Een wereld waar Kwark niets van moet hebben, want: Mensen zijn gevaarlijk.
Maar als Foeksia in het bos het jongetje Tommie ziet, wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks goedbedoelde waarschuwingen. Als Foeksia er achter komt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen, zit er nog maar één ding op. Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

Credits

Foeksia de Miniheks is de verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon.

Producent: Johan Nijenhuis, Alain de Levita
Regie: Johan Nijenhuis
Scenario: Sander de Regt
Distributie: Walt Disney Pictures
Bioscooprelease: 6 oktober 2010

Prijzen: Gouden Film / Publieksprijs beste Nederlandse kinderfilm op Cinekid (2010) / Publieksprijs Z@PP Cinekidleeuw (2010) / Beste kinderfilm voor 6+ op het Giffoni International Film Festival, Italië (2011)