Enorm piratenschip gebouwd in Amsterdam-Noord

Enorm piratenschio gebouwd

Kinderen in Amsterdam-Noord die deze zomer niet op vakantie gaan, hoeven zich niet te vervelen. Dankzij producent Johan Nijenhuis & Co prijkt er in hun wijk een heus piratenschip van 10 meter hoog, speciaal opgebouwd als decor voor de film DE PIRATEN VAN HIERNAAST. De opnames van dé nieuwe Nederlandse avonturenfilm voor het hele gezin zijn deze week gestart en buurtbewoners kunnen zich de komende tijd vergapen aan het prachtige schip en een glimp opvangen van de piraten. 

DE PIRATEN VAN HIERNAAST is de allereerste verfilming van de gelijknamige, populaire 7-delige boekenreeks van Reggie Naus (Uitgeverij Ploegsma). Pim van Hoeve (Dummie de Mummie 1, 2, 3) neemt de regie van het kleurrijke, bruisende avontuur over een bijzondere vriendschap op zich. Hij had nooit verwacht dat hij op een echt schip zou draaien: “Toen producent Ingmar Menning (De Luizenmoeder) mij vroeg voor de film had ik eigenlijk maar één vraag: “Hoe gaan we in vredesnaam dat schip filmen?”. “Dat gaan we gewoon bouwen”, zei Ingmar. “Het kost een hoop geld, maar het is de enige manier!”.”

Het verhaal

In DE PIRATEN VAN HIERNAAST wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

De scenarist van de film is Sander de Regt (Foeksia de Miniheks), de producent is Johan Nijenhuis & Co (Bennie Stout) en de Evangelische Omroep (EO) is de co-producerende omroep. De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. Dutch FilmWorks brengt DE PIRATEN VAN HIERNAAST voorjaar/zomer 2020 in de Nederlandse bioscopen.