menu
EN
NL
Joco Media Televisie Joco Media Televisie

Filmproductiebedrijf Johan Nijenhuis & Co
en televisieproducent JOCO Media

maken films en tv-series met wortels in de Nederlandse cultuur, primair voor een Nederlands publiek waarbij een hoge entertainmentwaarde voorop staat. Tussen het film- en tv bedrijf is een levendige uitwisseling van ideeën en projecten. Een creatieve broedplaats waar iedere film- en tvmaker uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Daarbij maken we niet alleen fictie voor volwassenen, maar ook kinderfilms en -series.

In ons pand is ook productiebedrijf Bing Film & TV gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten - Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd - werken al vele jaren samen. Een samenwerking die terugvoert tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

Visie

Wij richten ons op Nederlandse onderwerpen die invoelbaar zijn voor een breed publiek. We werken ideeën graag in een hoog tempo uit zodat de energie actueel en avontuurlijk blijft. En dat is te zien: onze films en series spatten van het scherm af. Ze zijn razend populair in Nederland. Daar zijn we trots op. Het zijn films en series met spannende verhalen die je meevoeren, die er mooi uitzien en die een podium bieden aan de nieuwste talenten.

De toevoeging '& Co' aan onze bedrijfsnamen is kenmerkend: we werken intensief samen met onze makers. Producenten Johan Nijenhuis en Ingmar Menning dragen ook inhoudelijk bij aan het ontwikkelen van concepten en ideeën. Een sfeer van wederzijds vertrouwen met de makers is daarbij essentieel.

Wil je zelf een idee aan ons voorleggen? Dat kan, mits je ervaring hebt binnen de film- en/of tv sector en dat het idee past binnen onze visie. Ideeën voor Nijenhuis & Co kunnen worden gestuurd naar: info@nijenhuisenco.nl
Ideeën voor Joco Media kunnen worden gestuurd naar: info@jocomedia.nl
Aan de opgestuurde ideeën kunnen geen rechten of aanspraken worden ontleend.

Johan Nijenhuis, producent/regisseur

Johan Nijenhuis

Producent / Regisseur

Johan Nijenhuis heeft inmiddels meer dan 40 films en TV series op zijn naam staan. Halverwege de middelbare school ging Nijenhuis als uitwisselingsstudent naar LA. Op de Birmingham High School kreeg hij training in journalistiek en filmtechniek.
Nijenhuis heeft een snaar voor de verhalen en thema's die we graag willen zien. Na de Amsterdamse Filmacademie regisseerde hij o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden, Westenwind en ZOOP. Zijn debuutfilm was Costa! waarna onder meer Volle Maan, Bennie Stout en Foeksia de Miniheks, Apenstreken, Rokjesdag, Onze Jongens, Gek van Geluk en Verliefd op Cuba volgden. Zijn films Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft behoren tot de allergrootste Nederlandse filmhits van de afgelopen jaren. 

Ingmar Menning, producent

Ingmar Menning

Producent

Na een studie economie leerde Ingmar het vak in de praktijk bij Baantjer, Spangen en Goede Tijden Slechte Tijden. Met de kinderserie ZOOP luidde hij een nieuw tijdperk in. Ingmar ontwierp een productiemethode waardoor dagelijks jeugdtelevisie betaalbaar werd. Deze methode werd ook gebruikt bij 4 seizoenen Van Jonge Leu en Oale Groond en bij meer dan 600 afleveringen van de succesvolle jeugdserie SpangaS. Speelfilms die onder zijn verantwoordelijkheid werden gemaakt zijn Ellis in Glamourland, Zoop in Afrika, Zoop in Zuid Amerika, Spangas op Survival, Rokjesdag, Onze Jongens, Gek van Geluk, Mannen van Mars en Verliefd op Cuba. In de aflopen jaren zijn o.a. de televisieseries Malaika, De Leeuwenkuil, Rechercheur Ria, Trollie en Als De Dijken Breken onder zijn verantwoordelijkheid geproduceerd.

Jo-Anneke Wikkerink, Assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink

Assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink werkt sinds het najaar van 2011 als assistent van de producenten bij Nijenhuis & Co en JOCO Media. In haar functie begeleidt ze buitenlandse subsidieaanvragen, assisteert ze de productieteams en coördineert ze de postproductie, buitenlandse festivals en sales van de speelfilms.

Esther Verdiepen, office manager

Esther van Diepen

Projecten coördinator

Esther van Diepen is sinds het voorjaar van 2012 werkzaam voor Nijenhuis & Co en JOCO Media. Als projecten coördinator coördineert Esther onder andere de Nederlandse subsidie aanvragen, de contracten, het inplannen van afspraken en de publiciteit van de producties.

Edith Huismans, Financiële administratie

Edith Huismans

Financiële administratie

Edith / E-DID-IT administraties doet sinds 2011 als freelancer de financiële administratie voor Nijenhuis & Co en JOCO Media.
E-DID-IT is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en projectbeheer van diverse films en tv-series binnen deze BV's.

Daan Mollema

Marketing & Development manager

Daan heeft jarenlang bij verschillende distributeurs gewerkt. Hij weet als geen ander een speelfilm of tv-serie stevig in de markt te zetten en de juiste doelgroep te bereiken. Als product manager bij distributeur A-Film Benelux was Daan al verantwoordelijk voor de uitbreng van onze films Verliefd Op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Sinds april 2015 is hij officieel onderdeel van ons team als Marketing & Development Manager.

Henriëtte Drost

Creative & Development Manager

In de afgelopen jaren heeft Henriëtte zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van TV en film in binnen en buitenland. Ze versterkt ons team sinds januari 2018 als Creative en Development Manager, een functie waarin zij nieuwe ideeën tot leven wekt. Samen met Johan en Jan Albert ontwikkelt ze nieuwe formats en films en begeleidt en coördineert ze alle projecten in ontwikkeling.

Wisam Akdi

Assistent office management

Wisam Akdi is sinds januari 2018 werkzaam voor Nijenhuis & CO en JOCO Media. Wisam heeft uiteenlopende verantwoordelijkheden voor zowel facilitaire zaken, administratieve zaken, projecten en overige voorkomende werkzaamheden. Zij is binnen het bedrijf het eerste aanspreekpunt.

Sjaakie

Kantoorhond