menu
EN
NL
Joco Media Televisie Joco Media Televisie

Filmproductiebedrijf Johan Nijenhuis & Co
en televisieproducent JOCO Media

maken films en tv-series met wortels in de Nederlandse cultuur, primair voor een Nederlands publiek waarbij een hoge entertainmentwaarde voorop staat. Tussen het film- en tv bedrijf is een levendige uitwisseling van ideeën en projecten. Een creatieve broedplaats waar iedere film- en tvmaker uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen. Daarbij maken we niet alleen fictie voor volwassenen, maar ook kinderfilms en -series.

In ons pand is ook productiebedrijf Bing Film & TV gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken. Drie producenten - Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd - werken al vele jaren samen. Een samenwerking die terugvoert tot 1993. Ze zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld en vormen een hecht en professioneel team.

Visie

Wij richten ons op Nederlandse onderwerpen die invoelbaar zijn voor een breed publiek. We werken ideeën graag in een hoog tempo uit zodat de energie actueel en avontuurlijk blijft. En dat is te zien: onze films en series spatten van het scherm af. Ze zijn razend populair in Nederland. Daar zijn we trots op. Het zijn films en series met spannende verhalen die je meevoeren, die er mooi uitzien en die een podium bieden aan de nieuwste talenten.

De toevoeging '& Co' aan onze bedrijfsnamen is kenmerkend: we werken intensief samen met onze makers. Producenten Johan Nijenhuis en Ingmar Menning dragen ook inhoudelijk bij aan het ontwikkelen van concepten en ideeën. Een sfeer van wederzijds vertrouwen met de makers is daarbij essentieel.

Wil je zelf een idee aan ons voorleggen? Dat kan, mits je ervaring hebt binnen de film- en/of tv sector en dat het idee past binnen onze visie. Ideeën voor Nijenhuis & Co kunnen worden gestuurd naar: info@nijenhuisenco.nl
Ideeën voor Joco Media kunnen worden gestuurd naar: info@jocomedia.nl
Aan de opgestuurde ideeën kunnen geen rechten of aanspraken worden ontleend.


Stage lopen bij Johan Nijenhuis & Co?

Wij zijn op zoek naar nieuwe stagiairs per juli 2019. Stuur een mailtje met je motivatiebrief en CV naar info@nijenhuisenco.nl en we nemen snel contact met je op!

Johan Nijenhuis, producent/regisseur

Johan Nijenhuis

Producent / Regisseur

Johan Nijenhuis heeft inmiddels meer dan 40 films en TV series op zijn naam staan. Halverwege de middelbare school ging Nijenhuis als uitwisselingsstudent naar LA. Op de Birmingham High School kreeg hij training in journalistiek en filmtechniek.
Nijenhuis heeft een snaar voor de verhalen en thema's die we graag willen zien. Na de Amsterdamse Filmacademie regisseerde hij o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden, Westenwind en ZOOP. Zijn debuutfilm was Costa! waarna onder meer Volle Maan, Bennie Stout en Foeksia de Miniheks, Apenstreken, Rokjesdag, Onze Jongens, Gek van Geluk en Verliefd op Cuba volgden. Zijn films Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft behoren tot de allergrootste Nederlandse filmhits van de afgelopen jaren. 

Ingmar Menning, producent

Ingmar Menning

Producent

Na een studie economie leerde Ingmar het vak in de praktijk bij Baantjer, Spangen en Goede Tijden Slechte Tijden. Met de kinderserie ZOOP luidde hij een nieuw tijdperk in. Ingmar ontwierp een productiemethode waardoor dagelijks jeugdtelevisie betaalbaar werd. Deze methode werd ook gebruikt bij 4 seizoenen Van Jonge Leu en Oale Groond en bij meer dan 600 afleveringen van de succesvolle jeugdserie SpangaS. Speelfilms die onder zijn verantwoordelijkheid werden gemaakt zijn Ellis in Glamourland, Zoop in Afrika, Zoop in Zuid Amerika, Spangas op Survival, Rokjesdag, Onze Jongens, Gek van Geluk, Mannen van Mars en Verliefd op Cuba. In de aflopen jaren zijn o.a. de televisieseries Malaika, De Leeuwenkuil, Rechercheur Ria, Trollie en Als De Dijken Breken onder zijn verantwoordelijkheid geproduceerd.

Daan Mollema

Executive Producer

Daan heeft jarenlang bij verschillende distributeurs gewerkt. Hij weet als geen ander een speelfilm of tv-serie stevig in de markt te zetten en de juiste doelgroep te bereiken. Als product manager bij distributeur A-Film Benelux was Daan al verantwoordelijk voor de uitbreng van onze films Verliefd Op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Sinds april 2015 is hij officieel onderdeel van ons team, en groeide hij door van Marketing & Development Manager naar Executive Producer.

Jo-Anneke Wikkerink, Assistent van de producenten

Jo-Anneke Wikkerink

Postproduction Supervisor

Jo-Anneke Wikkerink werkt sinds het najaar van 2011 bij Nijenhuis & Co en JOCO Media. Van assistent is ze doorgegroeid naar haar huidige functie, waarin ze de postproductie, buitenlandse festivals en sales van de speelfilms en televisieseries coördineert.

Henriëtte Drost

Creative & Development Manager

In de afgelopen jaren heeft Henriëtte zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van TV en film in binnen en buitenland. Ze versterkt ons team sinds januari 2018 als Creative en Development Manager, een functie waarin zij nieuwe ideeën tot leven wekt. Samen met Johan en Jan Albert ontwikkelt ze nieuwe formats en films en begeleidt en coördineert ze alle projecten in ontwikkeling.

Jonna van den Berg

Pre- & Postproductie Coördinator

Jonna van den Berg heeft de afgelopen jaren gewerkt als productieleider voor verschillende Nederlandse films- en televisieseries. Sinds november 2018 is zij werkzaam bij ons als pre- en postproductie coördinator. Zij assisteert Jo-Anneke in het begeleiden van het postproductietraject van onze projecten en assisteert de producenten met de praktische aspecten van een nieuwe productie opzetten.

Veerle Bovens

Assistent Marketing & Ontwikkeling

Sinds oktober 2018 maakt Veerle Bovens deel uit van ons team als assistent Marketing en Ontwikkeling. In deze functie is ze verantwoordelijk voor de Nederlandse subsidieaanvragen, coördinatie van evenementen zoals premières en de publiciteit van de producties. Verder assisteert ze Daan bij de sociale media en marketing van de films, en Henriëtte bij de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Wisam Akdi

Office Manager

Wisam Akdi is sinds januari 2018 werkzaam voor Nijenhuis & CO en JOCO Media. Wisam heeft uiteenlopende verantwoordelijkheden voor zowel facilitaire zaken, administratieve zaken, het begeleiden van stagiaires, projecten en overige voorkomende werkzaamheden. Zij is binnen het bedrijf het eerste aanspreekpunt.

Edith Huismans, Financiële administratie

Edith Huismans

Financiële Administratie

Edith / E-DID-IT administraties doet sinds 2011 als freelancer de financiële administratie voor Nijenhuis & Co en JOCO Media.
E-DID-IT is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en projectbeheer van diverse films en tv-series binnen deze BV's.

CHRISTY FABER

Administratief Medewerker

Na vele jaren in loondienst en als zelfstandig ondernemer administratief werk te hebben verricht, versterkt Christy Faber onze financiële afdeling als administratief medewerker sinds november 2018. Ze houdt zich onder andere bezig met het verwerken van inkomende facturen en diverse andere administratieve werkzaamheden.

CARMEN CORTVRIENDT

Stagiaire

Carmen is in februari 2019 haar afstudeerstage begonnen bij Nijenhuis & Co en JOCO Media. Ze volgt de studie Communicatie – IEMES, dat zich richt op de entertainmentbranche. Haar focus binnen deze studie ligt vooral op concepting voor Film en Televisie. Carmen loopt het productieproces van A tot Z mee en helpt waar nodig.


Ook stage lopen bij Johan Nijenhuis & Co?

Wij zijn op zoek naar nieuwe stagiairs per juli 2019! Stuur een mailtje met je motivatiebrief en CV naar info@nijenhuisenco.nl en we nemen snel contact met je op. 

Sjaakie

Kantoorhond