menu
EN
NL
Joco Media Televisie Joco Media Televisie

nieuws

Lieke van Lexmond en Waldemar Torenstra spelen de hoofdrollen in ZWANGER & CO

26-08-20

Lieke van Lexmond en Waldemar Torenstra spelen beiden een hoofdrol in de ensemblefilm ZWANGER & CO van producent Nijenhuis & Co. Andere rollen in deze nieuwe bioscoopfilm over het moderne ouderschap zijn voor Maaike Martens, Matteo van der Grijn, Thom Hoffman, Carolina Dijkhuizen, Beppie Melissen, Bo Maerten en Rolf Sanchez. De regie van de feelgoodfilm over familie en familie-uitbreiding is in handen van Johan Nijenhuis. De opnames starten begin september en de film verschijnt najaar 2021 in de bioscoop.

Het verhaal 
Merel (36) is een alleenstaande verloskundige. Ze is helemaal klaar met mannen, maar de biologische kok tikt onverbiddelijk door dus wil ze met kinderen niet langer wachten. Een plusje, ze is zwanger! En ze is niet de enige. Haar vader Piet is als 60-plusser opnieuw vader geworden en haar nichtje Eva (23) is ook in blijde verwachting. Ze kampen ieder met verschillende beproevingen als (aanstaande) ouders. Piet moet voor het eerst in zijn leven de rol van betrokken ouder vervullen als zijn jongere vriendin, media persoonlijkheid Chantal, voor haar werk naar Amerika gaat. Merels zus Annet kampt met het empty nest-syndroom en droomt van een nieuwe baby terwijl haar man Theo staat te trappelen om te gaan reizen. Voor de jonge Eva en haar vriend Thomas staat hun vrijgevochten bestaan onder druk door de komst van baby Otis. En Merel… die valt stijf van de hormonen als een blok voor ambulancebroeder Luuk. Er staat de familie een rollercoaster van emoties te wachten, want na de roze wolk begint het echte leven. 

De film is naar een idee van executive producer Daan Mollema (VERLIEFD OP CUBA), er is aan geschreven door Aliefka Bijlsma (MAROKKAANSE BRUILOFT) en Jacqueline Epskamp (WEG VAN JOU), wordt geproduceerd door Ingmar Menning (DE LUIZENMOEDER) en geregisseerd door Johan Nijenhuis (DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD). De productie komt mede tot stand met bijdragen van het Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks brengt de film in 2021 uit in de Nederlandse bioscopen.

Zwanger & Co is powered by Kek Mama, TLC, Maza en Beter Bed.

DE PIRATEN VAN HIERNAAST veroveren Gouden Film

29-07-20

Al meer dan 100.000 bioscoopbezoekers hebben de stoere familiefilm DE PIRATEN VAN HIERNAAST van regisseur Pim van Hoeve gezien. De film behaalt daarmee de Gouden Film-status. Acteur Egbert-Jan Weeber heeft hoofdrolspelers Matti Stooker en Samuel Beau Reurekas in de bioscoop verrast met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de eerste film in coronatijd die, ondanks kleinere zaalcapaciteiten in bioscopen en filmtheaters, meer dan 100.000 bezoekers weet te trekken.

In DE PIRATEN VAN HIERNAAST wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

DE PIRATEN VAN HIERNAAST werd geregisseerd door Pim van Hoeve (Dummie de Mummie), naar een scenario van Sander de Regt (Foeksia de miniheks). Ingmar Menning en Johan Nijenhuis (Onze jongens in Miami) produceerden de film voor Johan Nijenhuis & Co in co-productie met de Evangelische Omroep. De hoofdrollen worden gespeeld door Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker en Celeste Holsheimer. De film is verfilmd naar de boeken van Reggie Naus. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van DE PIRATEN VAN HIERNAAST die momenteel in 127 bioscopen draait.

Enorm piratenschip gebouwd in Amsterdam-Noord

31-07-19

Kinderen in Amsterdam-Noord die deze zomer niet op vakantie gaan, hoeven zich niet te vervelen. Dankzij producent Johan Nijenhuis & Co prijkt er in hun wijk een heus piratenschip van 10 meter hoog, speciaal opgebouwd als decor voor de film DE PIRATEN VAN HIERNAAST. De opnames van dé nieuwe Nederlandse avonturenfilm voor het hele gezin zijn deze week gestart en buurtbewoners kunnen zich de komende tijd vergapen aan het prachtige schip en een glimp opvangen van de piraten. 

DE PIRATEN VAN HIERNAAST is de allereerste verfilming van de gelijknamige, populaire 7-delige boekenreeks van Reggie Naus (Uitgeverij Ploegsma). Pim van Hoeve (Dummie de Mummie 1, 2, 3) neemt de regie van het kleurrijke, bruisende avontuur over een bijzondere vriendschap op zich. Hij had nooit verwacht dat hij op een echt schip zou draaien: "Toen producent Ingmar Menning (De Luizenmoeder) mij vroeg voor de film had ik eigenlijk maar één vraag: "Hoe gaan we in vredesnaam dat schip filmen?". "Dat gaan we gewoon bouwen", zei Ingmar. "Het kost een hoop geld, maar het is de enige manier!"."

Het verhaal

In DE PIRATEN VAN HIERNAAST wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

De scenarist van de film is Sander de Regt (Foeksia de Miniheks), de producent is Johan Nijenhuis & Co (Bennie Stout) en de Evangelische Omroep (EO) is de co-producerende omroep. De productie komt tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. Dutch FilmWorks brengt DE PIRATEN VAN HIERNAAST voorjaar/zomer 2020 in de Nederlandse bioscopen.

VERLOPEN: Gezocht; Boerderij voor opnames Twenste film ‘De beentjes van Sint Hildegard'

28-02-18

VERLOPEN - Voor de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ zoeken de filmmakers een boerderij waar de tijd 35 jaar heeft stilgestaan.

Boerderijen genoeg, zou je zeggen.. Maar we zoeken iets specifieks

Regisseur Johan Nijenhuis omschrijft de boerderij: “In ons verhaal wonen Oma Sinie en Opa Arend op de boerderij. Ze zijn 80 jaar en de boerderij is al jaren niet meer in bedrijf. Opa Arend houdt alleen nog een ezel in de stal. Als de kinderen op bezoek komen, is het voor hen het vertrouwde ouderlijk huiswaar ze in de jaren ’70 opgroeiden. Die sfeer moet voelbaar zijn. Er is de afgelopen 35 jaar niets verbouwd en zelfs de keuken uit hun jeugd is er nog.”

Bent u of kent u iemand die woont in een karakteristieke boerderij die aan bovenstaande omschrijving voldoet? En zijn de filmmakers welkom om een paar dagen bij u te komen filmen? 
Stuur dan uw contactgegevens en foto’s van het huis naar helen@nijenhuisenco.nl dan nemen wij contact met u op.

Platina Film voor Rokjesdag!

16-06-16

Regisseur Johan Nijenhuis heeft een Platina Film ontvangen voor zijn romantische komedie Rokjesdag! 

De film heeft meer dan 400.000 bezoekers getrokken. 

Johan Nijenhuis is daarmee de eerste Nederlandse regisseur die vijf Platina Films heeft ontvangen. Eerder behaalden ook zijn komedies Costa! (2001), Volle Maan (2003), Verliefd op Ibiza (2013) en Toscaanse Bruiloft (2014) deze mijlpaal. Johan is ook recordhouder als het om Gouden Films gaat. Inmiddels heeft hij elf Gouden Films mogen ontvangen. 

De Platina Film werd uitgereikt op de set van zijn nieuwste film Onze Jongens, welke deze zomer gedraaid wordt.