menu
EN
NL
Joco Media Televisie Joco Media Televisie

nieuws

VERLOPEN: Gezocht; Boerderij voor opnames Twenste film ‘De beentjes van Sint Hildegard'

28-02-18

VERLOPEN - Voor de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ zoeken de filmmakers een boerderij waar de tijd 35 jaar heeft stilgestaan.

Boerderijen genoeg, zou je zeggen.. Maar we zoeken iets specifieks

Regisseur Johan Nijenhuis omschrijft de boerderij: “In ons verhaal wonen Oma Sinie en Opa Arend op de boerderij. Ze zijn 80 jaar en de boerderij is al jaren niet meer in bedrijf. Opa Arend houdt alleen nog een ezel in de stal. Als de kinderen op bezoek komen, is het voor hen het vertrouwde ouderlijk huiswaar ze in de jaren ’70 opgroeiden. Die sfeer moet voelbaar zijn. Er is de afgelopen 35 jaar niets verbouwd en zelfs de keuken uit hun jeugd is er nog.”

Bent u of kent u iemand die woont in een karakteristieke boerderij die aan bovenstaande omschrijving voldoet? En zijn de filmmakers welkom om een paar dagen bij u te komen filmen? 
Stuur dan uw contactgegevens en foto’s van het huis naar helen@nijenhuisenco.nl dan nemen wij contact met u op.

Platina Film voor Rokjesdag!

16-06-16

Regisseur Johan Nijenhuis heeft een Platina Film ontvangen voor zijn romantische komedie Rokjesdag! 

De film heeft meer dan 400.000 bezoekers getrokken. 

Johan Nijenhuis is daarmee de eerste Nederlandse regisseur die vijf Platina Films heeft ontvangen. Eerder behaalden ook zijn komedies Costa! (2001), Volle Maan (2003), Verliefd op Ibiza (2013) en Toscaanse Bruiloft (2014) deze mijlpaal. Johan is ook recordhouder als het om Gouden Films gaat. Inmiddels heeft hij elf Gouden Films mogen ontvangen. 

De Platina Film werd uitgereikt op de set van zijn nieuwste film Onze Jongens, welke deze zomer gedraaid wordt.

Rokjesdag

16-04-15

Johan Nijenhuis & Co komt met een nieuwe romantische komedie, genaamd Rokjesdag. De opnames voor de romantische komedie starten in mei 2015.

“Het is werkelijk een feestje om met Rokjesdag aan de slag te gaan. Het is de dag waarop zelfs Nederlanders durven te flirten en een dag met een zwoele sfeer die s‘ avonds nog lang in de stad blijft hangen. In de film lopen vijf verschillende liefdeslijnen waarvan er vier op rokjesdag tot een hoogtepunt komen en één een dieptepunt van de relatie beleeft", aldus Johan Nijenhuis.

In Rokjesdag maken we kennis met diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam. Wat volgt is een avond vol liefde, humor en intriges. Johan Nijenhuis was eerder verantwoordelijk voor kaskrakers Costa, Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. 

Rokjesdag is vanaf 10 maart 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Voor meer info zie: www.rokjesdagdefilm.nl

Apenstreken

01-10-14

Een reis terug in de tijd. Samen met de streken van Aap, de aandoenlijke avonturen van de kinderen en de grappige wijsheden van Teun en de andere ouders is Apenstreken een film voor oud en jong. Een familiefilm die bij voorbaat al een klassieker is!

Voor de vrolijke familiefilm Apenstreken hebben we nieuwe acteertalenten uit het zuiden van Nederland gevonden. Op 5 en 6 april hielden we castingdagen in theater Aan de Parade in Den Bosch, waar we op zoek gingen naar jongens en meisjes tussen de 9 en 13 voor de hoofdrollen van Wim, Jet en Gijs. Ook zagen we kinderen tussen de 4 en 6 jaar voor de bijrollen van Ot en Sien.

De film gaat op 10 juni 2015 in première. Voor meer info zie: www.apenstrekendefilm.nl