castingformulier

"De beentjes van Sint Hildegard"

Twentenaren! In de herfst van 2018 start Nijenhuis & Co met de opnames van "De beentjes van Sint Hildegard", een nieuwe Nederlandse bioscoopfilm met Herman Finkers in de hoofdrol. Voor deze film, onder regie van Johan Nijenhuis, zijn we op zoek naar Twentstalige acteurs. Ervaring in (amateur) toneel en/of camera acteren is een vereiste. We zoeken actrices en acteurs in diverse leeftijdscategorieën.

U kunt zich opgeven door het casting formulier in te vullen en een filmpje (niet groter dan 16MB) op te sturen waarin u een Twentse tekst speelt. Dit filmpje mag met een smartphone opgenomen worden. Onderaan deze pagina kunt u de voorbeeldteksten downloaden. Een andere tekst in het Twents mag ook, mits deze circa 1 minuut in lengte is.

Aangezien het Twents streekvarianten kent, kunt u de tekst aanpassen zodat het voor u vertrouwd klinkt. Oefen hier wel op voordat u de opname maakt. Met name acteurs die al langere tijd niet meer in Twente woonachtig zijn hebben soms oefening nodig om de tongval terug te vinden.

Op basis van de inzendingen kiezen we een aantal kandidaten uit om auditie te komen doen. Deze vinden plaats op 21 en 22 december 2017 in Enschede, of op 18 januari 2018 in Amsterdam. Het is belangrijk dat u op één van deze data beschikbaar bent.

We kijken uit naar uw aanmelding.